Nožnice na zber ovocia Okatsune 301

Kód: KST301
Neohodnotené
Značka: OKATSUNE
€15,90 / ks
Skladom (2 ks)

Profesionálne japonské záhradné nožnice Okatsune 301 na zber ovocia a zeleniny

Detailné informácie

Podrobný popis

Nožnice Okatsune 301 sú špeciálne navrhnuté na zber zeleniny a ovocia. Zahnutá čepeľ 25 mm robí tieto nožnice so zakrivenou čepeľou veľmi vhodné pre prácu v stiesnených priestoroch. Používajte veľmi ostré nožnice so zaoblenou zakrivenou čepeľou smerom od ovocia a zeleniny, aby ste predišli poškodeniu. Okatsune 301 nie je vhodný na rezanie konárov. Na tento účel môžete použiť záhradné nožnice Okatsune 103. Žacie nožnice Okatsune sú nesporným číslom 1 v Japonsku, krajine, kde bolo používanie nožníc povýšené na skutočnú formu umenia.

Prednosti Okatsune 301

  • Ostré ako žiletka, vždy s čistým rezom
  • Jednoduchý dizajn pre optimálne jednoduché použitie
  • Mimoriadne robustné, no zároveň ľahké

Čepele týchto japonských nožníc (Sentei Basami) sú jedinečne kované z najkvalitnejšej ocele IZUMO YASUGI a majú veľmi vysokú tvrdosť podľa Rockwella 59 až 60. Preto čepele zostávajú ostré po dlhú dobu a neustále poskytujú čistý a presný rez do dreva bez vynaloženia veľkého úsilia. Okrem toho Okatsune kombinuje tvrdosť so špeciálnou pružnosťou, takže čepele sú pri strihu vždy tesne pri sebe, a to aj pri intenzívnom používaní.

Čepeľ je brúsená v dvoch uhloch, takže hladko prereže aj drevo a zbytočne nepoškodí rastlinu. Vďaka jedinečnému tvaru dutej brúsenej čepele šťava odteká z čepele a čepele sa nerozdelia. V-tvar pružiny zaisťuje, že rezné zaťaženie je rozložené rovnomerne po celej dĺžke pružiny, čo umožňuje jemné zatváranie. 

Po použití sa odporúča vyčistiť čepele. Po vyčistení sa odporúča nožnice naolejovať a skladovať bez vlhkosti so zatvorenými nožmi. Ak si všimnete, že nožnice strihajú horšie, môžete ich zbrúsiť pomocou brúsneho kameňa Okatsune (Okatsune 412).

Dodatočné parametre

Kategória: NOŽE S PEVNOU ČEPEĹOU
Celková dĺžka: 16 cm
Dĺžka čepele: 2,5 cm
Dĺžka rukoväte: 9 cm
Hrúbka čepele: 1,9 mm
Hrúbka rukoväte: 1,9 cm
Material čepele: Izumo Yasugi steel
Tvrdosť čepele: 59-60 HRC
Materiál rukoväte: Kov+plast
Hmotnosť: 110 g
Krajina pôvodu: Japonsko

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

V 40-tych rokoch minulého storočia Tsuneichi Okano, ktorý začal svoju kariéru ako kováčsky učeň v roku 1925, založil spoločnosť Okatsune v Hirošime v Japonsku. Slovo Okatsune odvodil od svojho mena. Na začiatku spoločnosť Okano vytvorila obmedzenú ponuku nožníc najvyššej kvality. Urobilo sa to tradičným spôsobom a podľa jedinečného procesu. V priebehu rokov postupne rozširoval sortiment, pričom sa vždy snažil o dokonalosť. Rukoväte vyrobil červeno/biele, kombináciu, ktorá vyniká a v Japonsku symbolizuje šťastie. O takmer 70 rokov neskôr je Okatsune v Japonsku nesporným číslom 1 a jeho nožnice sa s veľkým potešením používajú po celom svete. Sortiment produktov v súčasnosti tvoria záhradnícke nožnice, rezacie a zberové nožnice, nožnice na živý plot, nožnice na bonsai a nožnice Ikebana na tradičné japonské kvetinové aranžmány.

Okatsune nožnice ostré ako žiletka sú jedinečne kované z najlepšej ocele Izumo Yasugi, ktorá sa tradične používa na meče Katana používané samurajmi. Oceľ Izumo Yasugi je kovaná najlepšími japonskými kováčmi pomocou starodávnej technológie. Tento proces prebieha iba v regióne Izumo, výhradne s použitím železného piesku Izumo. Tsuneichi Okano dokázal priemyselne vyrobiť špičkové nožnice, ktoré majú veľmi vysokú tvrdosť podľa Rockwella 60,0 až 61,0 – bezkonkurenčnú u iných značiek, prostredníctvom inovatívneho procesu popúšťania. Preto čepele zostávajú ostré po dlhú dobu a neustále poskytujú čistý a presný rez do dreva bez vynaloženia veľkého úsilia. Okrem toho Okatsune kombinuje tvrdosť so špeciálnou flexibilitou, takže rezná čepeľ je vždy zarovnaná s protinožom, a to aj po intenzívnom používaní. Túto