Japonský kuchynský nôž KANETSUNE Petty KC-944
Kód: KC-944Podrobný popis
Nádherná tepaná čepeľ „Tsuchime“ s povrchovou úpravou, ktorá má extrémne ostré rezné jadro Aogami-2 (modrá oceľ #2) s nehrdzavejúcou oceľou SUS-410, ktorá poskytuje vynikajúcu retenciu hrán, HRC 61-62. Povrchová úprava „Tsuchime“ môže tiež spôsobiť rýchle uvoľnenie jedla z čepele. Krásne zhotovené rukoväte z čiernej preglejky majú základný a jednoduchý tvar výborne sa držia a dobre sa nosia. Hrdo vyrobené v Seki, Japonsko
Dodatočné parametre
Kategória: | KUCHYNSKÉ NOŽE |
---|---|
Celková dĺžka: | 24 cm |
Dĺžka čepele: | 13,5 cm |
Hrúbka čepele: | 1,8 mm |
Materiál čepele: | Blue Steel #2 / SUS410 Stainless Steel |
Tvrdosť čepele: | 60 - 61 HRC |
Materiál rukoväte: | Plywood w/stainless bolster |
Hmotnosť: | 75 g |
Tvar čepele: | Santoku |
Krajina pôvodu: | Japonsko |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Značka Kanetsune bola pomenovaná po slávnom meči Smith, Kanetsune žil v období Muromachi okolo 14-15 storočia. Vyrábal mimoriadne ostré a tvrdé katany, ktoré poznali mnohí samurajovia v Japonsku aj v zámorí. Niektoré z jeho mečov sú vystavené v múzeu Katana v meste Seki.