Kanetsune YH-3000 Santoku KC-921
Code: KC-921Related products
Product detailed description
Hammered beautiful “TSUCHIME” finished, clad-blade which has extremely sharp AOGAMI #2 (Blue steel #2) cutting core w/ SUS410 stainless steel provides excellent edge retention, HRC 61-62. “TSUCHIME” finish can make foods release quickly from the blade. Beautiful finished black plywood handles are basic and simple shape that are excellent grip and wear well. Half tang construction with stainless bolster. Proudly made in Seki, Japan.
Additional parameters
Category: | KITCHEN KNIVES |
---|---|
Celková dĺžka: | 30,5 cm |
Dĺžka čepele: | 18 cm |
Hrúbka čepele: | 1,8 mm |
Materiál čepele: | Blue Steel #2 / SUS410 Stainless Steel |
Tvrdosť čepele: | 61-62 HRC |
Materiál rukoväte: | Plywood w/stainless bolster |
Hmotnosť: | 160 g |
Tvar čepele: | Santoku |
Krajina pôvodu: | Japonsko |
Značka Kanetsune bola pomenovaná po slávnom meči Smith, Kanetsune žil v období Muromachi okolo 14-15 storočia. Vyrábal mimoriadne ostré a tvrdé katany, ktoré poznali mnohí samurajovia v Japonsku aj v zámorí. Niektoré z jeho mečov sú vystavené v múzeu Katana v meste Seki.